URBRA Uttryck - Kreativitet i Ekeby

Idag skriver vi

Dela här

Start | Urmakeri | Uttryck | Nyheter | Om företaget | Stilla Retreat | Existensgrupp | Konst | Veckans Text | Ordspråk | Varor | Utställningar | Forum | Länkar | Kontakt | Sidkarta


URBRA Uttryck - Kreativitet i Färlöv Kristianstad

URBRA HB
Mobil: 0709-99 19 59, e-post: info@urbra.se
URBRA HB Skottlandshusallén 68, 291 95 Färlöv.

Om du vill förstora texten tryck: Ctrl och + eller dubbelknacka på skärmen.
Use Google Chrome webbrowser to translate.
Stäng av reklamblockerare om du vill se våra knappar för delning av webbsidor mm.
Använd den lilla knappen "SHARE" om du inte hittar de andra knapparna.
Webbläsare som FireFox kan blockera alla våra sociala dela-knappar,
om det inte syns; leta efter texten "Dela här" eller "Bookmark and Share" och tryck på den.

-o00o-

   

Filosofin bakom URBRA Uttryck

Filosofin bakom den del i företaget som handlar om Uttryck är förutom egna uttryck i ord, måleri och silversmycken också att skapa utrymme för människor att uttrycka sig och samtala om livet.
Vi tycker att vi behöver flera lägereldar i vår tid där vi kan mötas och samtala om våra livsfrågor.
Möten mellan åldersgränser och kulturer är en brist i vårt samhälle idag så därför behöver vi flera möten mellan människor för att bättre förstå varandra och inte minst för att må bättre som människor. Därför startade Anna-Carin Jansson Rapp Existensgrupp sommaren 2012. Det blev mycket uppskattat och nya grupper startar vid intresse. Se mer info om Stilla Retreat och Existensgrupp via länkar nedan.

Mobil: 0709-99 19 59
E-post: info@urbra.se

Ring till Anna-Carin Jansson Rapps mobil Skriv e-post till URBRA HB

   

Nyhet

Skottlandshusafton

Välkomna till Skottlandshus lördagen den 6 augusti

Som att komma in i en annan tid, en äldre tid om du så vill eller en tid som ligger i framtiden när vi förhoppningsvis lärt oss att det är det mänskliga mötet som är det viktiga och inte all den utveckling som i nuläget är på bekostnad av mänsklighet och det mänskliga mötet. Det är så jag önskar att din stund här i Skottlandshus ska kännas. En stund som ger ljus, värme och mänsklighet.

Länge har vi blivit utsatta för en påverkan som vill tala om för oss att den tekniska utvecklingen skulle föra oss närmare varandra men det har visat sig att ju mer vi befinner oss på sociala medier och liknande ju längre kommer vi ifrån varandra. Sällan möts vi människor i samtal med varandra och om det sker så använder vi till och med uttryck såsom in real life osv. Jag vägrar följa med i den utvecklingen mer. Det enda som jag vill använda tekniken till är att nå människor som liksom jag vill något annat, vill mötet, vill leva livet medan vi har det tillsammans och inte fjärran från varandra.

Under de senaste två åren så har människor än mer slitits isär och tvingats hålla avstånd och många har säkerligen tagit skada av det och blivit rädda för närheten. Att ta någons händer i sina, att mötas i samtal. Vilka avsikter som ligger bakom de restriktioner som varit kan det finnas mycket att säga om, men det jag vill fokusera på är vilka följder det blir när man utsätter människor för skrämsel för närhet. Det kanske finns goda avsikter också men avståndstanken började inte för två år sedan utan i och med Internets utveckling, för människor är lättare att styra om de fjärmas från varandra och får för sig att det räcker att ses på sociala medier, att en gilla-markering räcker för att ta sig vidare till nästa dag. Men så är det ju inte och ingen ska i alla fall få mig att tro det så jag vill ta er med till en annan tid än nu in i forntiden eller kanske i framtiden, jag vill återskapa lägereldarnas tid och jag vill förmedla sådant som bygger upp, som upprättar och ger mod, som tröstar och ger ro och som kan leda till eftertanke och insikt i hur viktigt det är med mötet mellan människa och människa och en lust att träffas igen.

Lördagen den 6 augusti välkomnar jag er till den första Skottlandhusaftonen där jag bjuder på egna texter och dikter, sång och pianospel med start kl. 18.00.

Det finns möjlighet att komma hit redan ett par timmar innan vid kl. 16.00 och ta med sig fika och filt eller stolar och sitta ute i trädgården som har anor från början av 1800-talet. Du behöver ta med en stol som du sedan kan använda inomhus.
Det är mäktiga träd som omger oss här med bland annat ett gammalt pilträd från början av 1800-talet. Att vistas här är som att komma in i en annan tid än nu och det vill vi dela med oss av med er. I anslutning till trädgården har vi även en liten skog som man kan strosa runt i. Kanske du möter en människa som liksom du längtar efter det mänskliga mötet. Det är tänkt att det ska bli mer än en Skottlandshusafton om det visar sig att det finns intresse för det.

Vi har ingen wifi här för att bevara stillheten och vid besöket ombeds var och en att ställa in sin mobil på flygplansläge.

Din intresseanmälan gör du via mejl, sms eller brev. Jag meddelar när det blir fullt.

Kontaktuppgifter:

e-post

anna-carin@urbra.se

sms

0709-991959

Adress

Anna-Carin Jansson Rapp

Skottlandshusallén 68

291 95 Färlöv

Man betalar inträde via swish eller kontant, kostnaden är 300 kr per person.

Varmt välkommen!

   

   

   

Stilla Retreat

   

Existensgrupp för kyrkskadade

   

Välkommen att läsa intervjun med Anna-Carin Jansson Rapp från den 1 november 2017 angående Existensgrupp för kyrkskadade som gjordes av Jonas Lundin för Papperstidningen Landskrona Svalövsbygden:

https://www.papperstidningen.se/2017/11/existensgrupp-ska-hjalpa-kyrkskadade/

   

   

Läs artikeln om oss i Helsingborgs Dagblad

Från söndagen den 8 januari 2012. Se alla 6 bilderna.
Klicka på länken nedan:
https://hd.se/bjuv/2012/01/08/urmakeri-med-skilda-forgreningar/

   

Vi gör avtryck genom våra uttryck

På det sättet är vi alla unika genom våra uttryck, men då behöver vi stå upp för det unika inom oss och vara precis så personliga som bara vi är.

Våra uttryck är unika och urbra på det sättet att ingen kan skapa precis detsamma utan alla formar utifrån sin person uttryck som ger avtryck i tillvaron.

När man tänker på en person som levat så är det ofta dennes uttryck man minns och uttrycken kan bestå av så mycket.
Det kan vara något som den personen ofta sa. Det kan vara kroppsspråk och utstrålning. Det kan vara konstnärliga uttryck.

Vi vill med våra uttryck inspirera er att uttrycka er. Våra uttryck kommer precis som era ge avtryck i tillvaron.

~oo0oo~

   

Skänk en gåva

Om du är en av de ca 1000 besökare
som besöker vår webbplats var vecka
och tycker att det vi presenterar tillför dig något värdefullt.
Hjälp oss på URBRA HB att fortsätta som förut
genom att skänka en gåva till vår verksamhet.

Märk inbetalningen med "Gåva".
Bankgiro: 5002-8018
Swish: Anna-Carin 070-999 19 59
Swish: Sven-Arne 070-263 14 58
Du kan självklart vara anonym.

~oo0oo~

 ¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

 

Öppettider

Tisdag och onsdag kl. 10:00-13:00, 14:00-16:00
torsdag kl. 10:00-13:00, 18:00-20:00
och enligt överenskommelse.
OBS! Stängt röda dagar.
Välkommen!

OBS!
Se vår välkomstisida
för förändrade öppettider.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

   

Skriv ut denna sida här:


Följ oss på
Facebook, Twitter, YouTube, Instagram

URBRA HB på facebook        URBRA HB på twitter        URBRA HB på YouTube        URBRA HB på Instagram

Eller vår sida för Forum


Start | Urmakeri | Uttryck | Nyheter | Om företaget | Stilla Retreat | Existensgrupp | Konst | Veckans Text | Ordspråk | Varor | Utställningar | Forum | Länkar | Kontakt | Sidkarta

Dela här Bookmark and Share    Antal besökare
webmaster@urbra.se Copyright © URBRA HB. Sidan uppdaterad 20220802. Skript, cookie, Active X och GDPR